Кандидат технічних наук, доцент кафедри "Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв (ПОХНВ)" факультету технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ) СумДУ Олександр Ляпощенко взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції «Енергоефективне обладнання виробництва підприємств концерну «Укрросметал» для хімічної промисловості», яка відбулася  на базі концерну «Укрросметал».

У науково-практичному форумі брали участь понад 40 провідних фахівців наукових, проектних, науково-виробничих організацій, а також представники найбільших виробників мінеральних добрив та іншої продукції хімічної промисловості. Усього на конференції було представлено понад 20 підприємств України та Російської Федерації. Учасники зустрічі обговорили питання потреби підприємств хімічної промисловості України та країн СНД в інноваційних технологіях та високотехнологічному обладнанні.

Із доповіддю виступив і заступник декана з інформаційних та медіа-технологій факультету технічних систем та енергоефективних технологій, кандидат технічних наук, доцент, докторант СумДУ Олександр Ляпощенко. У своєму  виступі він зауважив: «Сумський державний університет може запропонувати дуже багато наукових розробок для хімічних компаній. Зокрема кафедра процесів обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв вже довгий час займається розробкою високоефективних віброгрануляторов, комплексних установок для азотної промисловості та нафтогазопереробних підприємств. Сепараційне обладнання розробляються більше десяти років».

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.