24-27 березня на базі Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) відбулася науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Нафтова та газова промисловість».

Мета таких конференцій — це пошук нових інженерних рішень, залучення студентської молоді до участі в науково-технічному прогресі та інноваційному розвитку. Представлені на конкурс роботи були розподілені між п’ятьма секціями: «Обладнання нафтогазової галузі», «Вимірювання, контроль та технічна діагностика», «Нафтогазова інженерія», «Транспорт та зберігання нафти і газу» та «Нафтогазова енергетика та енергозбереження».

Делегацію від Сумського державного університету (СумДУ) очолював доцент кафедри процесів та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв" (ПОХНВ) Олександр Ляпощенко, а боротися за перемогу мали студенти факультету технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ) СумДУ. Олександр Ляпощенко 5 років поспіль є членом журі конкурсу. Він відзначає ріст рівня студентських робіт, їх практичне значення для промисловості: «Ми знаходимо зажди спільну мову. В нас тісні наукові інтереси. І в той час, що у нас сьогодні відбувається у державі — це криза в промисловості, виробництві, політична криза, економічна, безпосередньо, то головна мета цього конкурсу — знайти виважених інженерів-науковців, які підіймуть нашу країну з колін».

Уже традиційно переможцями на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість» стали студенти факультету ТеСЕТ СумДУ. Серед них, вже 6 років поспіль головну винагороду конкурсу (диплом І ступеня у номінаціях «обладнання нафтогазової галузі» та «нафтогазова інженерія») отримують студенти, які проходять спеціальну підготовку на профільній випусковій кафедрі ПОХНВ факультету ТеСЕТ СумДУ. Це свідчить про високий потенціал СумДУ і про можливості кафедри ПОХНВ факультету ТеСЕТ готувати висококваліфікованих фахівців та науковців для нафтогазопереробної галузі промисловості.

Дипломами І ступеня у номінації «нафтогазова інженерія» нагороджено Усик Руслана та Сердюк Олександра з роботою «Дослідження процесів сепарації та прогнозування ефективності блочних газосепараторів УКПГ для газових та газоконденсатних родовищ» (науковий керівник – к.т.н., доцент, докторант кафедри ПОХНВ Олександр Ляпощенко).

Після проведення конкурсу учасники побували на екскурсії в Геологічному музеї, ознайомились з експозицією Інноваційно-виставкового комплексу, науково-навчальним центром, науково-технічними лабораторіями кафедр ІФНТУНГ.

Завершилась конференція ознайомчою екскурсією до Карпатського національного природного парку у туристичному кліматичному курорті Яремче.

Вітаємо студентів-переможців та бажаємо подальших успіхів у науковій роботі!

http://nung.edu.ua/news.html
Репортаж на Івано-Франківському обласному телебаченні: http://galtv.if.ua/news/view/2014/03/25/4689/

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.