17 лютого 2014 року студенти спеціальностей «Обладнання хімічних виробництв і підприємств будматеріалів», «Гідравлічні і пневматичні машини», «Компресори, пневмоагрегати та вакуумна техніка» та «Холодильні машини і установки» факультету технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ) Сумського державного університету (СумДУ) у супроводі доцентів кафедри прикладної екології (ПЕ), к.т.н., доц. Романа Васькіна і кафедри процесів та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв (ПОХНВ), к.т.н., доц. Олександра Ляпощенка  відвідали ПАТ «Завод УКРБУДМАШ», на якому виготовляється промислове обладнання для різних галузей промисловості відоме світу під торгівельною маркою GlobeCore.

Протягом екскурсії делегація СумДУ оглянула конструкторське бюро та основні виробничі цехи. Під час робочої зустрічі досягнуто домовленостей щодо можливості проходження студентами вказаних спеціальностей переддипломної практики з подальшим працевлаштуванням на даному підприємстві після закінчення навчання в СумДУ. Особливу зацікавленість викликала пропозиція співпраці у впровадженні спільних науково-технічних розробок.

Нагадаємо, ПАТ «Завод УКРБУДМАШ» є підприємством, що спеціалізується у розробці та виробництві:
- обладнання з очищення, фільтрації, сушки, дегазації і регенерації масел, нафтопродуктів, дизельних палив;
- установок та обладнання з виробництва сумішевих бензинів, біопалива, біодизеля;
- устаткування для обробки і зміни (поліпшення) структури нафти і нафтопродуктів;
- обладнання з виробництва воднобітумних емульсій та полімер-модифікованих бітумів.

Учасники заходу вдячні нач. відділу практики та інтеграційних зв’язків з замовниками кадрів Роману Васькіну за організацію екскурсії.

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.