Делегація Сумського державного університету на чолі з ректором Анатолієм Васильєвим представила науково-технічний потенціал закладу на виставці наукових розробок ВНЗ у рамках Міжнародної українсько-японської конференції з питань науково-промислового співробітництва.

Конференція проходила за участю першого заступника Міністра освіти і науки України Євгена Суліми 24-25 жовтня на базі Одеського нацiонального полiтехнічного унiверситету. Вона зібрала провідних фахівців в урядовій, правовій, промисловій, науково-технологічній галузях України. Результати науково-технічних досліджень представили близько 70 вишів України. У складі делегації СумДУ – проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус, начальник центру науково-технічної та економічної інформації Артем Артюхов.

Японську делегацію на конференції представляли заступник міністра освіти, культури, спорту, науки та технології, Надзвичайний і Вповноважений Посол Японії в Україні, керівництво Агентства з науки та технологій Японії, понад 20 науковців.

На огляд вченим, бізнесовим колам, японським підприємцям, промисловцям і широкому загалу було подано розробки СумДУ в галузі хімічної промисловості (у тому числі, обертові гранулятори плавів, вихрові гранулятори), енергоефективних технологій (зокрема, теплогенеруючий агрегат), медицини (композитні матеріали), нанофізики (покриття для геліоенергетики) та ІТ-індустрії (системи дистанційного навчання та електронного управління університетом). Розробки викликали зацікавленість японської делегації. У ході спілкування сторони обговорили перспективи та напрями взаємовигідної співпраці.

«Міжнародні зв’язки нашої науки забезпечують подальший поступ України у світову спільноту», – акцентував перший заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма.

Тематика конференції стосувалася проблем інтелектуальної власності, трансферу технологій, приватних та державних вітчизняних та зарубіжних інвестицій у науку, перспективи та способи просування інновацій у виробництво, удосконалення наукового та науково-технологічного співробітництва України та Японії тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.