26-29 травня науковці СумДУ взяли участь у ХІV науковій конференції «Львівські хімічні читання – 2013», яка пройшла на базі хімічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Її учасниками стали представники 16 країн: України, Польщі, Російської Федерації, Болгарії, Білорусі, Азербайджану, Іраку, Словаччини, Австрії, Португалії, Німеччини, Франції, Словенії, Канади, Норвегії.

Наукова спільнота ознайомилася з працями співробітників кафедри «Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв» СумДУ під час роботи секції хімічної технології. Доцент кафедри Артем Артюхов представив дослідження на тему: «Розробка нових способів гранулювання в малогабаритних вихрових апаратах». Доповідь аспірантки кафедри Надії Артюхової стосувалася розробки методики інженерного розрахунку гравітаційних поличних сушарок.

Присутні обговорили інновації у галузях неорганічної, аналітичної, фізичної, органічної, біоорганічної та медичної хімії, хімії довкілля, хімічної технології та наноструктурованих систем. За підсумками конференції понад 400 тез доповідей, включених у програму, були опубліковані у збірнику. Організаторами наукової зустрічі виступили Міністерство освіти і науки України, Наукове товариство ім. Шевченка та Львівський національний університеті ім. Івана Франка.

У ході поїздки до Львова науковці СумДУ ознайомилися з лабораторною базою та основними напрямами наукових досліджень кафедри хімічної інженерії національного університету «Львівська політехніка».

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.