Об’єднавши зусилля науково-навчального центру комплексного інжинірингу “SSUChemTech” факультету ТеСЕТ та кафедри патологічної анатомії Медичного інституту в Сумському державному університеті вперше спроектований та виготовлений прототип приладу для забарвлення гістологічних зрізів, українського виробництва

 

Ергономічний прилад застосовується для надання клітинам певного кольору роблячи їх більш контрастними для подальшого їх огляду під мікроскопом для діагностування захворювань  в гістології та цитології. Прилад зроблений з використанням кислототривких матеріалів та має сучасний дизайн.

Висока якість автоматичного фарбування забезпечує простоту використання та ефективний розподіл навантаження на лабораторію і відтворюваність результатів.

Розроблений прототип поєднує в собі гнучкість, швидкість і відкриває нові горизонти в автоматизації досліджень. Завдяки великій кількості станцій (24 одиниці) прилад може працювати по декількох протоколах фарбування. Використання до 32 стекол, зручний кольоровий РК екран на якому  відображаються всі програми і супутня інформація для точного регулювання і забезпечення безпечної роботи - все це разом гарантує ефективність фарбування, безпеку і швидкість. Кожна дія приладу супроводжується звуковими сигналами, щоб спеціалісту, який працює з приладом було зручно орієнтуватися в етапах роботи приладу. Програмне забезпечення та сам прилад захищений патентами України.

Планується подальше удосконалення і модернізація приладу шляхом встановлення сенсорного блоку керування, покращеної системи фільтрації та інших цікавих і корисних функцій, за якими прилад не поступатиметься сучасним світовим аналогам.

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.