19-23 лютого 2018 року кафедру процеси і апарати хімічних та нафтопереробних виробництв (ПОХНВ) факультету технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ) Сумського державного університету відвідала делегація іноземної компанії «СS TECHNOLOGY» (Індія) в складі комерційного директора Faisal Dhukka.

Зустрічав делегацію, організував презентацію наукових розробок та науково-дослідних лабораторій і центрів завідувач кафедри ПОХНВ, докт. техн. наук, професор Всеволод Склабінський, під керівництвом якого було продемонстровано випробування пріллера (гранулятора) для виробництва карбаміду, який був замовлений компанією «СS TECHNOLOGY». Крім цього, були обговорені можливі напрямки подальших контрактів на виробництво промислових пріллерів та грануляторів різних типів.

В рамках візиту відбулася зустріч з деканом факультету ТеСЕТ СумДУ, канд. техн. наук, доц. Олександром Гусаком, який ознайомив гостя з основними напрямами наукових досліджень, що здійснюються на факультеті: розробками ущільнень роторів швидкохідних енергетичних машин для газових і рідких середовищ; науково-дослідної лабораторії механічних випробувань; цеху виробництва і ремонту насосів та іншими.

Заступник декана з наукової роботи, канд. техн. наук, доц. Іван Павленко та застуник декана з міжнародних відносин, канд. техн. наук, доц. Віталій Іванов запросили Faisal Dhukka до участі у International Conference on Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange (DSMIE-2018), яка відбудеться 12-15 червня 2018 і організатором якої виступає факультет ТеСЕТ СумДУ, а компанії «СS TECHNOLOGY» запропонували прийняти участь у виставці в рамках конференції.

Нагадаємо, що в 2017 році вперше в історії СумДУ було укладено ексклюзивну дилерську угоду з іноземною компанією («СS TECHNOLOGY», м. Палгхар, Республіка Індія) на виготовлення та продаж вібраційних грануляторів, розроблених на кафедрі ПОХНВ факультету ТеСЕТ СумДУ, на території країн азійсько-тихоокеанського регіону.

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.