30 грудня, напередодні Нового 2017 року, відбулась зустріч представників факультету технічних систем і енергоефективних технологій (ТеСЕТ) Сумського державного університету (СумДУ) з головою правління АТ «Сумський завод «Насосоенергомаш» Олександром Ковтуном.

На початку зустрічі декан факультету Олександр Гусак привітав Олександра Ковтуна з призначенням на посаду голови правління акціонерного товариства «Сумський завод «Насосоенергомаш». Нагадаємо, що Олександр Ковтун є випускником кафедри процесів та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв факультету ТеСЕТ СумДУ.

Завідувач кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів, професор Вільям Залога висловив сподівання на розширення  співпраці сучасної науки з промисловістю, залучення спеціалістів акціонерного товариства  у координації освітньої діяльності. Завідувач кафедри процесів та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв, професор Всеволод Склабінський приділив увагу організації спільних проектів, як у підготовці фахівців, так і в проведенні наукових досліджень.

Голова правління акціонерного товариства Олександр Ковтун  розповів про функціонування та проблеми підприємства, висловив зацікавленість у співпраці з кафедрами, підтримав пропозиції фахівців Сумського державного університету по удосконаленню підготовки інженерів-механіків. 

Під час візиту була досягнута домовленість у створенні робочої групи по забезпеченню ефективної роботи між акціонерним товариством «Сумський завод «Насосоенергомаш» та Сумським державним університетом.

Голова правління привітав колектив Сумського державного університету з Новим роком. Побажав творчої наснаги по підготовці фахівців, а студентам реалізації своїх задумів. Сторони висловлюють подяку за організацію та проведення зустрічі доценту  кафедри прикладної гідроаеромеханіки Олександру Котенко.

СУМСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна
факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ)
кафедра «Хімічної інженерії,  Лабораторний корпус "А".

e-mail: [email protected],

            [email protected]

тел. +38(0542)33-71-24, 68-77-95, 33-70-73;

тел./факс +38(0542)33-40-58, 33-71-42.